Expoziția “Privește dincolo de reflexie”

privește dincolo de reflexie

Vineri 15 septembie 2017, ora 19:00, la Gallery Cafe (casa festivalului Bucharest Photo Week), str. Leonida nr. 9-11, va avea loc vernisajul “Privește dincolo de reflexie” semnat de Alexandra Crisbășan și Irina Gache.

“Ce certitudine ai că modul în care te raportezi la ceea ce trăiești este real, în condițiile în care cineva ți-a spus de la bun început cine ești, unde te afli și ce este adevărat? ‘Privește dincolo de reflexie’ pune la îndoială ceea ce credem că știm, pune la îndoială chiar ceea ce simțim și invită privitorii să se gândească ce ar putea fi lumea dacă nu ar fost compusă din criterii și invenții umane. Dacă doar ar fi fost și atât, așa cum există natura, cum ar fi arătat?

 

Ai avea curajul să privești abandonând tot ceea ce ai fost învățat, tot ceea ți-a fost spus? Ai avea curajul să te uiți la o fotografie și să lași ce aceasta îți evocă doar să fie, pur și simplu, în interiorul tău, fără să asculți verdictele și lucrurile concrete de care depinzi în fiecare zi?

Fără să spui “eu cred asta” sau “știu ce a vrut artistul să spună” ci doar să o lași să fie acolo așa cum este ploaia atunci când cade sau noaptea atunci când se așterne?

Asumă-ți curajul de a abandona ceea ce mintea-ți dictează. Trebuie doar să fii prezent, pentru ca libertatea să nu-ți mai fie constrânsă.”

spun Irina și Alexandra.

privește dincolo de reflexie

(c) Alexandra Crisbășan

Despre Alexandra Crisbășan

Alexandrei nu-i place să-și pună limite când vine vorba de artă. Scrie și face fotografii pentru: blogul F64, Liceul Cosmic și Cultartes Magazine. A avut numeroase expoziții de fotografie și grafică (printre care și la Art Safari 2016), iar ocazional abandonează privitul prin vizor, preferând să se afle în fața camerei foto sau a celei de filmat.

privește dincolo de reflexie

(c) Irina Gache

Despre Irina Gache

Irina se consideră cam dintotdeauna un fel de Alice în Tara Minunilor sau a Oglinzilor. Din acea identificare s-a și apucat de fotografie, lăsând să curgă lin toate ideile și imaginile din Wonderlandul ei. Îi place să ațâțe publicul cu fotografiile și conceptele din spatele lor, să provoace privitorul la întâlnirea cu el însuși, fie ea plăcută sau neplăcută și să îl “zgândăre” mental și emoțional pentru a-și descoperi limitele, dar și emoțiile ascunse. A expus anul acesta 20 de imagini cu conceptul “Între Oniric și Realitate” la F64 și intenționează să aducă noi subiecte și concepte la lumină, pentru că, o emoție cu adevărat puternică se simte mai degrabă  într-un format fizic al fotografiei și mai putin în mediul online unde totul este foarte fugitiv.

În plus, de la ora 21:00 pentru a menține Noaptea Albă a Fotografiei, în cadrul căreia vernisajul va avea loc, Ivanna Ravac va da startul unei petreceri dedicate pasionaților de fotografie!

2 Responses so far.

  1. […] festivalul Bucharest Photo Week unde, alături de Irina Gache, va avea o expoziție de fotografie: „Privește dincolo de reflexie”. Povestea ei într-ale fotografiei a început cu un telefon și cu o mulțime de experimente. Au […]

  2. […] festivalul Bucharest Photo Week unde, alături de Irina Gache, va avea o expoziție de fotografie: „Privește dincolo de reflexie”. Povestea ei într-ale fotografiei a început cu un telefon și cu o mulțime de experimente. Au […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *