Clasa de Fotografie – expozitia “PORTRET II”

Joi, 29 Septembrie @Cafeneaua F64 (Bd. Unirii nr. 45, Bucuresti), ora 19:00


Clasa de Fotografie este un anti-curs foto, pentru ca nimeni nu te poate invata sa faci fotografii bune. Clasa de Fotografie iti poate da notiuni teoretice si practice, iti poate critica sau adora pozele, iti poate arata fotografi faimosi si iti poate defini tendinte. Clasa de Fotografie nu are profesori, decat elevi si invitati speciali. In cadrul clasei pastram o atmosfera informala dar organizata, chit ca discutam la o cafea sau o bere despre un apus de soare, chit ca dezbatem un proiect documentar. Printre altele, fotografia inseamna interactiune, comunitate si oameni.

Pagina facebook: www.facebook.com/ClasaDeFotografie

Te invitam alaturi de noi la expozitia “Portret II”, cu fotografii realizate in cateva luni, dupa parcurgerea primelor doua module ale Clasei de Fotografie III. Fotografiile expozitiei iau termenul de portret si se joaca cu el, incercand in fiecare cadru o abordare diferita a termenului, uneori mai jucausa, uneori mai serioasa, uneori indreptata spre oameni, alteori nu. (Cateva din fotografiile din expozitie le puteti vedea la sfarsitul articolului)

Expun elevii urmatori:

Irina Carmen Brinza este geofizician de profesie si a terminat Facultatea de Geologie si Geofizica. Ii place fotografia de strada, documentara si de arhitectura. Fotografi preferati: Edward Burtynsky, Tim Hetherington, Gerd Ludwig si James Nachtwey. Face fotografii pentru ca ii place sa surprinda istoria si frumosul; este si un mod bun de relaxare. S-a inscris la intalnirile Clasa de Fotografie pentru ca dorea sa afle mai multe despre tehnici de compozitie si pasii in compunerea unui proiect.

Dora Marian are 22 de ani, la inceput de drum in lumea artei, a terminat Grafica la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si s-a inscris la Clasa de Fotografie pentru ca dorea sa isi urmeze pasiunea pentru fotografie si sa cunoasca oameni si povesti noi. Admira fotografii inceputului secolului XX, precum Henri-Cartier Bresson si Brassai si incearca, prin fotografiile sale, sa surprinda elemente interesante in banalul vietii de zi cu zi.

Adelina Moisoiu.

Daniel Enea, absolvent de Inginerie aerospatiala si fotograf amator. Ii place fotografia de strada si experimentala. Cauta sa isi dezvolte un simt critic si prin participarea la intalnirile Clasei de Fotografie este interesat de dezbateri pe teme fotografice.

Renato Barda – sau Ren – este pasionat de fotografia de strada, este in cautarea momentului oportun de a incadra atat povestea cat si personajul asa cum sunt expuse fara denaturare sau influente. Cand are timp ii place sa se pierda pe strazi.

Paul Musescu are 17 ani si face fotografie pe film. Pasionat de fotografie – o foloseste pentru a se exprima si comunica. Fotografii care l-au influentat cel mai mult sunt Daido Moriyama, Josef Koudelka, Henri Cartier-Bresson. Absolvent al Clasei de Fotografie I Paul a publicat prima lui carte foto in anul 2016.

Cristian Bassa – fost editor Foto4All Magazine si Oitzarisme Magazine, in prezent editor la CRITICALMESS, baiatul de serviciu la Clasa de Fotografie, cateodata fotograf de frumos, iubitor de carti foto si proiecte fotografice artistice si documentare de calitate.

afis-portret-cdf3

dora-marian-1-portret-ii-clasa-de-fotografie-iii

copyright Dora Marian

paul-musescu-2-portret-ii-clasa-de-fotografie-iii

copyright Paul Musescu

adelina-moisoiu-1-portret-ii-clasa-de-fotografie-iii-jpg

copyright Adelina Moisoiu

daniel-enea-3-portret-ii-clasa-de-fotografie-iii

Copyright Daniel Enea

One Response so far.

  1. […] Expozitia „Portret II” prezinta in cadrul celei de-a III-a editii Bucharest Photo Week imagini realizate de participantii la primele doua module ale Clasei de Fotografie III. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *