Iris Maria Tușa – Amintiri de departe despre oameni, animale si alte exotisme

Marti, 27 Septembrie @Allkimik (Calea Victoriei 16-20, etaj 3), ora 19:00

Inscrieri: https://goo.gl/forms/auPKltX0m56k44SR2


Iris Maria Tușa – Amintiri de departe despre oameni, animale si alte exotisme

Axel Munthe pune ca subtitlu al volumului său de amintiri “Cartea de la San Michele”, sintagma “o carte de demult despre oameni și animale”. Pentru mine, fotografiile prezentate sunt, parafrazându-l pe Munthe, amintiri de departe despre oameni, animale și alte…exotisme. Însă nu de puține ori, reprivindu-le, devin amintirea unor clipe netrăite încă.

Împreună vom face o incursiune vizuală exotică, pornind din Chile, poposind pe meleagurile înghețate ale Antarcticii și încheindu-ne călătoria în Malaezia și Thailanda.

De la texturile, culorile și plajele chiliene, traversând ținuturile friguroase și pustii ale Antarcticii unde natura impresionează prin măreție și solitudine; ne vom îndrepta pașii spre colorata Asie unde varietatea de nații și culturi se îmbină precum un mozaic, având o frumusețe vie și caldă încărcată de istorie și culoare.

Toate imaginile prezentate sunt fragmente ale trăirilor și experiențelor mele avute în aceste călătorii desfășurate în decursul anului curent. Ele reprezintă câștigul dintr-o joacă cu realitatea ale cărei sensuri comune, prin fotografiere, sunt distruse până la rezidual fiind de nerecunoscut, astfel încât ultima noastră soluție în fața lor rămâne emoția sau întrebarea fără dorința aflării unui răspuns final.


Iris Maria Tușa– absolventă a școlii de Fotopoetica- Francisc Mraz, membru curent al asociației de fotografi Bulb și editor în cadrul grupului Street Core Photography.
Mai multe fotografii pe: http://www.bulbphotos.eu/iris-maria-tusa.html și câteva mai jos.

e05 e02 e04 e01 e09 e08 e010 ecover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *