Nikon prezinta Romania la Rio 2016, cu Cristian Nistor si Dorin Chiotea

bucharest photo week

Nikon prezinta in cadrul Bucharest Photo Week o expozitie si prezentare de Cristian Nistor, avandu-l ca invitat pe Dorin Chiotea, despre Jocurile Olimpice si prezenta Romaniei la Rio 2016.

Joi, 29 septembrie 2016, incepand cu ora 19:00, la Sala Dalles.

Momente cheie, momente de culise, emotii, expresii, despre toate si mai mult povestim alaturi de cei doi fotojurnalisti.

„ In fotojurnalism conteaza foarte mult sa fii obiectiv, sa surpinzi secunda care difera de toate celelalte, sa nu deformezi realitatea sau sa scoti doar ce iti place tie din subiect. De ce spun ca nu este pentru toata lumea? Echipamentul meu are minim 10 kg si sunt zile in care  nu ma despart de rucsac decat noaptea tarziu cand ajung acasa. De multe ori ma gandesc ca acesta este tributul pe care trebuie sa il platesc pentru aceasta pasiune frumoasa si nebuna.”, povestea Cristian Nistor intr-un interviu.

Cristian Nistor este fotoreporter la Agentia Nationala de Presa AGERPRES din 2003, fiind fotograf acreditat si la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, Londra 2012, Olimpiada de Tineret FOTE 2013 de la Brasov etc. A participat atat in tara, cat si in strainatate la nenumarate expozitii foto, precum si  intalniri la nivel inalt in calitate de fotograf oficial si fotoreporter, fiind de asemenea fotograful revistei Yacht Magazin, prima revista nautica din Romania. Un proiect care a necesitat mult timp si implicare a fost albumul Dunarea Romaneasca, la care a fost coautor. Anul acesta a fost fotograf acreditat la Jocurile Olimpice de la Rio, despre care ne va povesti din plin pe 29 septembrie.

„O Olimpiada e epuizanta. Consumul este enorm, stresul e la cote inalte, atentia trebuie sa fie distributiva pentru ca fiecare secunda e precum amprentele: unica. Daca stai cu ochii doar pe sportiv, antrenorul si rezervele pot sa faca tumbe pe care le vei rata. Sau spectatorii, cine stie ce se poate ascunde printre strigatele lor?! Trebuie sa recunosti voci, chipuri, atitudini. Exista si norocul unei pozitionari bune, exista si fler, si instinct, si inspiratie. Acum imi dau seama ca pozarii romani sunt excelenti, pentru ca ei fac toate astea si mai mult decit atat de regula sub presiunea unor sefi fie autisti profesional, fie incompetenti. Marile agentii trimit fotografi cu insarcinari speciale, mai ales in fazele finale. Au cate 5-6 in fiecare sala, cu cate cel putin doua aparate foto pentru fiecare, le sunt antamate cele mai bune locuri, uneori exclusiv: doi stau cu obiectivele catre tribuna, unul urmareste antrenorul, altul pe judoka de pe tatami, altul sta doar pe miscarile unui VIP.”, spunea Dorin intr-un interviu acordat pentru nikonisti.ro.

Dorin Chiotea, jurnalist si realizator la Realitatea TV a incercat o noua ipostaza, aceea de fotojurnalist la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, Brazilia. Publicand pe pagina sa de facebook viziunea sa sincera despre viata unui fotograf olimpic, Dorin Chiotea a devenit vocea celor despre care rar se spune sau scrie ceva, acei eroi din spatele aparatelor foto, care, desi nu apar niciodata in prim plan, au imortalizat pentru noi momentele de nepretuit ale competitiilor sportive, fotografii cu mii de aprecieri si distribuiri pe retelele de socializare.

Vino sa-i cunosti pe cei doi si sa aflam impreuna mai multe despre Romania la Jocurile Olimpice de la Rio 2016!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *