Echipa

Bucharest Photo Week a fost primul festival internațional de fotografie din București și a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție.

Timp de o săptămână, Bucharest Photo Week va oferi expoziții, proiecții, ateliere, discuții etc., cu scopul de a prezenta atiști locali și internaționali, de a aduce împreună diferitele școli și entități din domeniu și de a implica publicul larg în explorarea fotografiei contemporane, oferindu-le acces gratuit la aceste activități dedicate fotografiei.
Un festival organizat de fotografi, pentru fotografi!

Echipa din spatele Bucharest Photo Week este urmatoarea:

FONDATORI:

Cristina Țintă

festival de fotografieCristina Țintă a urmat  Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. A fost redactorul şef al revistei online de fotografie FOTO4all, iar în prezent scrie pentru blogul F64. De asemenea, a coordonat o serie de ebook-uri despre fotografie, precum și volumul „De ce fotografia?”, alături de Andrei Baciu și Dorin Bofan. A  publicat fotografii şi articole în revistele din România şi nu numai, tipărite sau doar online: Foto-Video digital (2008), Photo Magazine (2006 şi 2009), Ziarul Financiar, avola.ro, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guradian, 591photography blog.  A fost nominalizată şi a câştigat o serie de premii la diverse competiţii de fotografie. A participat la numeroase expoziţii personale sau de grup, atât în ţară cât şi în străinătate. Din 2014 este co-fondator şi membru în echipa de organizare a Bucharest Photo Week.
Fotografii semnate Cristina Țintă se pot găsi aici.

Eli Driu

echipa bpwA studiat științele economice, a lucrat ca programator, dar a ales să fie fotograf comercial. Pentru că iubește mai mult fotografia! În timpul liber face fotografie de stradă. Este membră a grupului PhotoTeam Romania și a Asociației Bucureștiul Meu Drag. În calitate de vicepreședinte al Asociației Exposure vrea să contribuie la dezvoltarea mediului fotografic din România. Din 2014 este şi co-fondator al Bucharest Photo Week.

 

Mirela Momanu

festival de fotografieMirela Momanu este fotograf român, pasionată de fotografia de stradă, membră a unor grupuri internaționale de fotografie și curator al site-ului de fotografie 1x (www.1x.com). În perioada 2014 – 2015 a primit diverse premii la concursuri internaționale de fotografie. Co-fondator a grupului de fotografie de stradă PhotoTeam și co-fondator al grupului internațional de fotografie On SPOT. Președinte al Asociației Exposure (ONG). Din 2014 este şi co-fondator/membru în echipa de organizare a Bucharest Photo Week.
Fotografii semnate Mirela Momanu se pot găsi aici.

Ionuț Trandafirescu (nu mai face parte din echipă)

 

CO-ORGANIZATOR:

Cristian Bassa

bassa avatar

Cristian Bassa – fost editor Foto4All Magazine (2015-2016) și Oitzarisme Magazine (2014-2016), în prezent editor la CRITICALMESS.ro, băiatul de serviciu la Clasa de Fotografie si gazda a evenimentelor F64 Storytelling, câteodată fotograf de frumos, iubitor de cărți foto și proiecte fotografice artistice și documentare de calitate. De curand membru al Asociatiei OMNIA PHOTO.

 

 

Despre ASOCIAȚIA EXPOSURE:

Asociația EXPOSURE a fost fondată în 2014 iar scopul acesteia îl constituie promovarea artei și științei fotografice ca mijloc de comunicare, de apreciere a imaginii și de realizare a unor schimburi culturale, oferind acces la informare, educație și dezvoltare artistică tuturor persoanelor interesate de fotografie. Asociația EXPOSURE promovează dezvoltarea personală, creativitatea, excelența și comportamentul etic în toate aspectele legate de activitățile pe care le întreprinde.

Despre ASOCIAȚIA ANAV:

Asociaţia Naţionala pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) este o asociaţie cu caracter cultural, având drept scop promovarea artelor vizuale contemporane prin manifestări expoziţionale specifice, precum şi organizarea de workshopuri tematice destinate artiştilor din domeniu şi publicului larg. De asemenea, asociaţia militează pentru recunoaşterea rolului artistului ca factor de dezvoltare a culturii naţionale în contextul manifestării identităţii naţionale în plan european.

Despre ASOCIAȚIA OMNIA PHOTO:

Asociatia OMNIA PHOTO este o asociație culturală și de formare dedicată fotografiei și imaginii contemporane. Asociația își propune să promoveze artele vizuale, în special fotografia contemporană și cea istorică, printr-o serie de activități specifice, plecând de la organizarea de evenimente culturale, expoziții, formare, inclusiv în mediul online, până la promovarea de colecții și arhive de imagine din România dar și din străinătate. Asociația își desfășoară activitatea la Craiova și București.

VOLUNTARI Bucharest Photo Week 2017:

VOLUNTARI Bucharest Photo Week 2016: