Expoziția “Un salt în viitorul fotografiei”, de Eli Driu

eli-driu-expoweb

Vă invităm la o expoziție de o zi, semnată de Eli Driu. Dacă până acum am mai vorbit despre atelierele de fotografie pe film sau expoziții făcute în această manieră, acum urmează să facem “Un salt viitorul fotografiei – fotografii în realitatea augmentată” după cum spune chiar titlul proiectului lui Eli.

Expoziția de o zi, va avea loc pe 12 septembrie 2017, ora 17:30 la Gallery Cafe (Strada Leonida, 9-11).

Despre – Un salt viitorul fotografiei

Fotografii în realitatea augmentată

Mulți dintre noi, fotografi sau nu, ne-am întrebat care va fi viitorul fotografiei. Suntem martorii unor schimbări rapide și semnificative în toate domeniile tehnologiei, iar fotografia nu face nici ea excepție de la impactul acestora. Cu siguranță, progresul tehnic își va pune considerabil amprenta asupra modului de construcție și de folosire a aparaturii foto, dar nu putem însă știi cum va evolua interacțiunea om-fotografie. Despre rolul fotografiei în viitor este dificil, chiar riscant să facem pronosticuri. E complicat de presupus cum va influența ritmul galopant de evoluție a tehnicii asimilarea și adaptarea acesteia în domeniul foto și care va fi importanța fotografiei în viața de zi cu zi a oamenilor în viitor. Putem însă fi aproape siguri că modul de prezentare al fotografiei va fi și el supus schimbării și adaptat, din ce în ce mai mult, la tehnologii multimedia, realitate virtuală sau chiar inteligență artificială.

Acestă curiozitate legată de viitorul fotografiei în contextul expansiunii tehnicii și granițelor lumii digitale o are și Eli Driu. Nu și-a găsit răspunsuri, dar e mereu curioasă să experimenteze noi tehnologii. A testat recent posibilitatea includerii fotografiei în realitatea augmentată. A folosit în acest scop o platformă pusă la dispoziție de Artivive, o aplicație de AR. Așa i-a venit ideea să facă o expoziție de fotografie în care modul de prezentare a imaginilor este un mixt între clasic și ultramodern, între print și realitate augmentată, între o galerie fizică și una virtuală, dar în care importanța fotografiei rămâne la fel mare indiferent de modul ei de prezentare.

Despre Eli Driu

Eli Driu - autoportret

Eli Driu este o fotografă care iubește toate genurile de fotografie, dar preferă să facă fotografie de stradă, fotojurnalism și fotografie de eveniment. Ea este membră în grupul de fotografie de stradă PhotoTeam România, membră a asociației Bucureștiul Meu Drag care se ocupă de memoria vizuală a Bucureștiului și fotograf coloaborator al Vice România. O puteți urmări pe Facebook, pe instagram sau pe site-ul personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *