Ipostaze. Români în fotografia sec. XIX și prima jumătate a secolului XX.

asis-ipostazeVa invităm la un atelier organizat în cadrul Bucharest Photo Week de OMNIA PHOTO: Ipostaze. Români în fotografia sec. XIX și prima jumătate a secolului XX. De la portretul ”călător la purtător” la călătorul devenit fotograf al propriei aventuri.

14 Septembrie 2017 ora 19:00 – 20:00, 15 locuri disponibile
Pentru inscriere apasati aici.

Eveniment găzduit de Education Point.
Adresa: Str. Mendeleev 7-15, sectorul 1, Bucuresti mob 0786487146

Evenimentul este dedicat prezentării unor portrete de români, în premieră, în ipostazele în care au fost ei surprinși de obiectivul fotografului de la sfârșitul sec. XIX până în anii 1940 ai sec. XX, prin diferite tehnici și spații de fotografiere specifice acestor perioade.

Prima parte a evenimentului va fi dedicată daghereotipiei, primul procedeu fotografic inventat, și vom cunoaște aspecte legate de această tehnică și tipuri de imagini și obiecte specifice realizate. Vom descoperi împreună cu cercetătoarea Călina Bârzu detalii legate de portrete de români, dar și de lumea obiectelor prezente în daghereotipii.

De la portretul ”călător la purtător”, obiect purtat în viață și în călătorii închis în casete speciale de către posesor, vom trece, în a doua parte a prezentării, la călătorul fotograf al propriei aventuri, creator al propriului album de călătorie.

Vom descoperi împreună cu Cristina Irian, detalii legate de portrete de români și ipostaze de fotografiere întâlnite în albume de fotografii vernaculare din colecții private din prima jumătate a sec. XX, prezentate pentru prima dată publicului. Vom putea vedea felul în care protagoniștii își narează vizual propriile aventuri în Europa, ipostazele în care își realizează portretele de călătorie, diferențele și asemănările dintre acestea și cele din fotografia de studio practicată în aceeași epocă.

Ca_la_tori-roma_ni_-Locarno_Lugano_1934_Album-7000km-in-Europa Ca_la_tor-roma_n_-Bearitz_1934Album Ca_la_tori-roma_ni_-Ragusa_1934_Album-7000km-in-Europa

2 Responses so far.

  1. Luca Cristina says:

    Buna ziua. M-am inscris saptamana trecuta prin intermediul facebook pentru acest atelier si nu am primit confirmare pe mail pana acum. Va rog mult sa-mi precizati daca figurez ca fiind inscrisa , intrucat pe site nu reusesc sa accesez formularul de inscriere. Multumesc. O zi frumoasa.

  2. OmniaPh says:

    Buna ziua,
    Da, ati primit confirmare pe mail-ul de yahoo precizat. V-ati inscris in 28.08.2017
    0 zi buna. Va voi retransmite mesajul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *