Expoziția internațională StreetLine, semnată de grupul On SPOT

expozitie on spot

Grupul de fotografie de stradă On SPOT vă invită la o nouă expoziție colectivă, intitulată „StreetLine”, care se va desfășura sub egida Asociației Exposure, în perioada 11 – 18 SEPTEMBRIE 2017, la sala expozițională F64 (Bd. Unirii nr.45, sector 3, București) –  bucurându-se de participare internațională și fiind totodată un eveniment aniversar.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 septembrie, începând cu ora 19.

Compoziția combină în general atât veleități artistice cât și studii matematice, iar tematica expoziției de față este aceea a geometriilor, fiind incluse fotografii ale căror compoziții se bazează pe linii conducătoare, diagonale, triunghiuri, cercuri și alte forme geometrice, nelimitându-se însă la prezentarea acestora ci prezentând anumite stări, momente și povești care meritau a fi păstrate în timp.

Expozanții, din 13 țări, sunt 41 la număr, după cum urmează: Achim Katzberg (Germania), Adrian Mitu (România), Alejandro Ilukewitsch (Venezuela), Aminul Islam (Bangladesh), Anca Tomoroaga Gherasimescu (România), Andrea Torrei (Italia), Andrei Costan (UK), Ayman Nakib (Bangladesh), Cătălin Burlacu (România), Cosmin Gârleșteanu (România), Cristina Țintă (România), Dafna Yosha (Israel), Dana Corina Popescu (România), David Goldstein (Israel), Delphine Gobert (Franța), Denis Malciu (România), Marius Lucian Duțu (România), Dzintra Zvagina (Latvia), Eduardo A Ponce (Spania), Elena Răceală (România), Ernest Fernandez Garrido (Spania), Florin Stanca (România), Florin Țepârdea (România), Gabriel Mănescu (România), Georgie Pauwels (Germania), Horia Sabou (România), Joel Allan Tandog (Filipine), Laurent Bertrais (Franța), Loredana Bîtculescu (România), Magda Fulger (România), Marilena Ditrik (România), Marius Cinteză (România), Mircea Maieru (România), Mirela Momanu (România), Mithail Afrige Chowdhury (Bangladesh), Mohammad Asaduzzaman (Bangladesh), Panfil Pîrvulescu (România), Pierre Pichot (Franța), Rebecca B. Weston (USA), Sebastian Gruia (România), Tejal Mewar (India).

Grupul On SPOT aniversează în această perioadă 3 ani de la înființare, fondarea lui având de altfel strânsă legătură cu festivalul Bucharest Photo Week, unde Fred Fogherty și Mirela Momanu susțineau în 2014 un atelier de fotografie de stradă pentru pasionații genului. De atunci, expoziția On SPOT s-a transformat într-o tradiție (tematica și expozanții diferind de la an la an), iar grupul numără în prezent peste 3000 de membri de pe întreg mapamondul.

„Fotografia de stradă reprezintă bucurie pentru noi, alături de plăcerea de a ieşi să căutăm subiecte interesante spre a fi imortalizate, bucuria de a străbate străzile si de a găsi acele momente sau expresii care ne fascineaza, de a reuşi să le captăm.  Aceste căutari ne indeamnă sa ieşim în aceste plimbări fotografice pe stradă şi ne oferă o satisfacţie deosebită când reuşim să depăşim monotonia cotidianului în care suntem scufundaţi zilnic, şi să găsim acele momente aparte, redescoperite sau reinterpretate prin ochii noştri, filtrate prin imaginaţia şi viziunea noastră, şi ulterior oferite privitorilor, ca un dar. Şi nu în ultimul rând, ne motivează bucuria de a împărtăşi rezultatele cu ceilalţi membri ai grupului, uniţi de aceeaşi pasiune comună, fotografia. Învăţăm unii de la ceilalţi, ne motivăm lucrând împreună, expunem şi ne promovăm împreună rezultatele muncii in echipă”, a declarat Mirela Momanu, preşedintele Asociației Exposure şi co-fondator al grupul OnSpot.

Dincolo de expoziție, la vernisaj va avea loc și o proiecție cu alte imagini ale membrilor grupului dar și clipuri video din photo walk-urile și turele urbane organizate.

Sunteți așteptați cu drag!

Despre ON SPOT

Grupul OnSpot a luat naștere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă și care să se dezvolte împreună, învățând unii de la alții, petrecând totodată timp de calitate împreună.

Grupul a fost creat de Mirela Momanu și Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susținut în cadrul Bucharest Photo Week, primul festival internațional de fotografie din București, atelier care s-a bucurat de un număr de peste 30 de participanți și 100 de fotografii rezultate în urma sesiunii practice.

În prezent grupul este foarte activ pe social media (Facebook în special) și organizează periodic sesiuni de fotografie de stradă în București dar și în alte orașe din țară sau din străinătate (Istanbul, Roma, Bologna, Cambridge etc.). Totodată, planurile de viitor implică organizarea unor ateliere scurte de procesare foto în diverse programe, expoziții în afara țării dar și implicarea în cadrul unor proiecte culturale de anvergură mai mare.

Administratorii actuali ai grupului sunt: Mirela Momanu, Cristina Țintă, Cosmin Gârleșteanu, Dana Corina Popescu, Loredana Bîtculescu și Adrian Mitu.

Sunteți bineveniți alături de ei și îi găsiți aici :
https://www.facebook.com/groups/ONSPOTGROUP/

Galeria On SPOT:
https://www.facebook.com/onspotgallery

Save

Save

Save

Save

Save

2 Responses so far.

  1. […] Grupul de fotografie de strada On SPOT organizeaza o noua expozitie colectiva, intitulata “StreetLine”, care se desfasoara sub egida Asociatiei Exposure, in perioada 11 – 18 septembrie, la sala expozitionala F64. Vernisajul are loc miercuri, 13 septembrie, incepand cu ora 19.00. Intrarea este libera.  Mai multe detalii aici. […]

  2. […] info about the exhibition behind this link. The exhibition start on the 13th of September, until the 18th. The Bucharest Photo Week starts […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *