Bucharest Photo Week 2015 – scurt bilanț

bucharest phtoo week 2015

Bucureștiul a găzduit în perioada 7-16 septembrie 2015 ce-a de-a doua ediție a festivalului internațional de fotografie Bucharest Photo Week, organizat la acea vreme de Asociatia Exposure și Grupul Filos, orașul devenind astfel un coridor al artei fotografice în care publicul s-a putut bucura de ateliere de fotografie, expoziții, proiecții de fotografie și film sau întâlniri cu artiștii, muzică și multă pasiune pentru frumos.

Tema ediției din 2015 a fost călătoria, aleasă tocmai din dorința de a da un plus de universalitate fotografiei ca mod de exprimare, dimensiune ce nu cunoaște granițe de limbă, naționalitate sau cultură.
Alături de fotografii din România au fost invitați în cadrul festivalului nume importante din Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Spania, Ucraina, Republica Moldova sau Polonia.

În cadrul festivalului, Sony și F64 au susținut desfășurarea a 3 ateliere gratuite, după cum urmează:

-8 septembrie: Alin Popescu – Cum am trecut de la DSLR la Mirrorless în fotografia de eveniment
-10 septembrie: Dan samoilă – Seminar/Q&A despre fotografia comercială
-11 septembrie: Daniel Ilinca – Despre fotografia de fashion fără oglindă!

sony la bucharest photo week


Pe 8 septembrie s-a vernisat și expoziția „Minorități”, alături de Sorin Onișor și Bogdan Comănescu, pe 10 septembrie a avut loc o întâlnire cu Lucian Olteanu la o prezentare de portofoliu, pe 12 septembrie a fost susținut un atelier extrem de interesant despre folosirea luminii în fotografie, alături de Aaron Draper din SUA, iar pe 14 septembrie am avut alți doi invitați speciali din străinătate: Rogelio Cuéllar (Mexic)– cu susținerea Ambasadei Mexicului în România și a Epson, și Troy Moth (Canada).


Pe final de festival, în data de 15 septembrie, am vernisat de asemenea expoziția „De aici doar în Sud”, semnată Andrei Nemirschi și cuprinzând fotografii realizate de acesta în aventura de la Polul Nord.

Tot la Bucharest Photo Week 2015 a putut fi admirată, de asemenea, o selecție importantă de fotografii ce aparțin celei mai mari competiții internaționale de fotografie: Sony World Photography Awards.

Alți artiști fotografi implicați în Bucharest Photo Week 2015: Gina Buliga, Daniel Penciuc, Marius Samoilă, Natalia Ciobanu, Cristina Irian, Miguel Angel Sanchez și Nuria Teson, Grupul OnSpot, Nicholas Zielinski, Martin U Waltz, Luiza Boldeanu, Andreea Tănase, Andrea Torrei, Tatsuo Suzuki etc.

În total au avut loc peste 45 de evenimente iar o parte dintre activitățile festivalului au fost incluse și în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român, spațiu în care de altfel s-au regăsit majoritatea expozițiilor cuprinse în festival.

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *